E-Zine

Is jouw kind ook een beelddenker? Doe de test die in de blog staat.

Al zolang ik me bewust ben beleef ik de wereld intens. Mijn zintuigen vooral mijn neus en mijn oren zijn goed ontwikkeld en ik geniet van alle geuren, kleuren en geluiden in de natuur. Ik ben een beelddenker. Ik verbind alle situaties die ik heb meegemaakt die bij elkaar horen, met elkaar. Deze beelden sla ik op in mijn hoofd. Af en toe trek ik een laadje open in mijn hoofd en zie ik de gebeurtenis voor me als een film, compleet gemaakt met gevoel, kleur, geur en details.

Kort geleden heb ik me aangemeld voor een zangproject. Elke vrijdagavond repeteren we in de kerk waarin ik als puber en jongvolwassene in een jongere koor zong. De kelder waar wij toen als groep ons honk hadden, bevond zich onder de kerk. Je snapt al waar ik naartoe wil… Ik trok het laadje open in mijn geheugen waarin zich deze jaren bevinden. Ik zag mezelf als 17 jarige de trap aflopen om naar de kelder te gaan. Ik rook zelfs de geur, een beetje muf. Ik zag een gezellige vrijdagavond voor me. Het project Jesus Christ Superstar en de kleding die ik toen aanhad. En…. Toen zag een vriendin me zitten en hebben we samen herinneringen opgehaald. Ik kreeg van haar te horen dat ik nog zoveel weet, heel gedetailleerd. Tsja; ik ben een beelddenker!

Wat er verder nog aan bod komt in mijn blog:

  • Hoe werkt beelddenken nu precies.
  • Waar kunnen beelddenkende kinderen tegen aan lopen
  • Test: Is jouw kind een beelddenker?
Share This